Anemostad Havalandırma 001


Anemostad Havalandırma 001

 Anemostad havalandırma kanallarının alçıpan,asma tavan,kartonpiyer vb. yerler ile birleştiği noktalara monte edilebilen,alüminyum,sac yada plastikten imal hava yönlendirici mekanizmalara verilen isimdir.Bu mekanizmanın en önemli faktörü havayı istenildiği yerlere yönlendirebilmektir.Benzer işlevi yapmaya yarayan menfezler ile arasındaki en büyük fark havayı direkt aşağıya üflemek yerine,iki yönlü 60 derecelik açıyla istenildiğinde 2 yöne,istenildiğinde 3 yöne istenildiğinde ise 4 yöne doğru eşit miktarda bölmektir.

Bir diğer özelliği ise dekoratif olmasıdır.Bu özellik sayesinde menfez vb mekanizmalar yerine tercih edilir.Monte edilen yerlerde özellikle klipin ve asma tavan uygulamarında tavanda aydınlatma ile birlikte göze hitap etmektedir.
 
Klimatize edilen (ısıtılan yada soğutullan) ortamlarda ise anemostad,bulunulan mahaldeki insanların sağlığına direkt olarak etki etmemesi için sıklıkla tercih edilmesinde diğer bir etkendir.
 
Bunu şöyle özetleyebiliriz;klimatize edilen ortamlarda anemostad yerine kullanılan dikey üflemeli menfez vb. mekanizmalar insan vücuduna direk temas ettiğinden dolayı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.Bu sağlık sorunları , boyun ağrısı,boyunda kireçlenme,şiddetli baş ağrısı ve yüz felci gibi çok kritik rahatsızlıklardır.
 
Anemostad havalandırma tertibatında birebir kullanım imkanı sunmaz.Genelde takım olarak monte edilebilir.Bu takımda olması gereken ürünler esnek izoleli flexible boru ve izoleli box kutudur.